Kategorier
Inlägg

Bajen, bärs och bingo i veckan

Oerhört stökig fest 1996. Under 90- talet hade Bajen Fans även några årsmöten på Hammarby Bingo, föreningens egen bingohall på Ringvägen 125. Vi minns det som att dom var ganska snarlika, ett årsmöte var typ som en fest med en ordförande.

Flera av oss Sofiagrabbar hade våra första jobb på Hammarby Bingo. Så här i efterhand fattar man ju att det var ett jävla kanonställe, men som tonåring var det ganska segt, och man gjorde vad som helst för att få tiden att gå. Röka några paket cigg om dagen till exempel, röken låg som en dimma i midjehöjd. Man kunde hetsa nån gubbe vid spelautomaterna eller snacka Bajen i souvenirshopen, som låg inne på Bingon i flera år.

Gubbarna och tanterna kunde verkligen lacka ur och skapa en jävligt hotfull stämning, om man kanske somnade till när man ropade ut nummer eller sålde brickor i fel ordning. Samtidigt var dom fett vidskepliga och helt övertygade om att vi kunde styra vem som vann, så det var inte ovanligt med dricks eller rena offergåvor.

Ett annat sätt att dryga ut inkomsterna var att ta lite stålar ur dagkassan man kvitterade ut varje morgon, gå in vägg i vägg på Krishna under lunchen, och tokmata Jack Vegas. Torskade man fick man ”brist i kassan” och löneavdrag. Vann man blev det Calzone Monte Bianco, stor stark och en tallrik peperoni på kvällen.

#hammarby #bajen #södermalm #sofia #vitabergen #bajenfans #hammarbybingo #voodoo #bristikassan #montebiancoregulars #kostcirkeln #stölochpeperoni #bajenclubsofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s