Kategorier
Inlägg

Tjära och fjädrar

Vi drömmer oss ju ofta tillbaka till en tid då Skånegatan inte hade mycket mer att skryta med än bostadshus och en och annan nedgången vitvaruaffär. När korsningen Åsögatan och Götgatan var en biograf, två lågpriskebaber i fullskaligt krig, och ett stort jävla hål till parkeringsplats.

Men om man ska komma på en enda positiv grej som hänt, och försöka bortse från att Södermalm invaderades och rensades på stora delar av dess ursprungsbefolkning, så är det ändå att det exploderat av krogar, klubbar och andra uteställen. Om Söder inte längre är en plats där dom flesta av oss som växte upp där har råd att bo, så är det i alla fall det ställe dit hela södra Stockholm tar sig för att mötas i urballning, vare sig det är på gamla klassiska hak eller något av alla nya ställen.

Därför finns det inget som gör oss så jävla förbannade som när nån proppmätt karriärist i stark bostadsrättsförening börjar GNÄLLA. SKJUT AV den där jäveln som golar till myndigheterna när han bosatt sig ovanpå en krog på Skånegatan. Varenda jävel som grinar över att det festas på gatorna på sommaren, eller som inte pallar att genomlida en utomhuskonsert till 22.00 på Södra Teatern, borde hängas ut med namn, adress och bild i SAMTLIGA Söderorts lokaltidningar. Och framförallt, gör premiärmarschen till en veckolång karneval, där Södermalms verkliga förvaltare tjärar och fjädrar alla som öppnat käften med sitt gnäll, och drar dom upp och ner i procession längs Götgatan för allmän bespottning.

#hammarby #bajen #södermalm #sofia #vitabergen #ursprungsbefolkning #tjäraochfjädrar #bajenbirakarneval #bajenclubsofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s