Kategorier
Inlägg

Nytan

Nytorgsfestivalen 1995. Det var första gången den hölls och vi älskade det. På festivaler samlas folk och krökar och slåss, och nu skulle vi få en egen, precis utanför dörren. Kanon. Vi lyckades inte ta oss in i öltältet som ställts upp, men hade välfyllda väskor. Antagligen smet vi också upp i Vitans avskildhet med jämna mellanrum, för att göra vad vi brukade göra i Vitan. Banden som spelade var sjukt lokala och vi tyckte festivalen var succé.

I efterhand fattar man att den här tiden var början på slutet. Nytorgsfestivalen lade ner efter ännu en stökig tillställning 1996, men Hannas krog och dom som följde med den förändrade hela området. Redan 95 kunde man väsa ”jag bor här, gör du?” till nån jävla mimare med briebaguette som kolla snett, men då var det fortfarande mest roligt.

När vi flyttade hemifrån några år senare var det så klart naturligt att det blev gröna linjen söderut. Men vi hade nog aldrig kunnat fatta nivån av rikedom som skulle krävas för att flytta tillbaka. Nytorgsfestivalen är återuppväckt idag, som Nytorgsfesten, ”en egen Notting Hill”. En helt idiotisk liknelse, uppenbarligen, och svårt att tänka sig nåt mer ointressant.

#södermalm #sofia #vitabergen #90s #vitan #holk #nytan #tolk #montebiancoregulars #bajenclubsofia

2 svar på ”Nytan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s