Kategorier
Inlägg

Gåvan

Den här gamla texten hittade vi som fett äkta stencil i våra fett äkta arkiv. Vi älskar den, och ska reda ut det här jävla gnället om ”losermentalitet”, en gång för alla. Hur bra ett fotbollslag är mäts i resultaten, det är det vi har tabeller till. Samtidigt, om man påstår att Hammarby IF inte är något större än ett fotbollslag, så har man inte fattat ett skit. Och det är det här större värdet som är poängen. Det är vi stolta över, oavsett hur det går på planen.

Hammarby är nämligen 50 år av levande ståplatskultur. Pionjärer inom svensk läktarkultur, otaliga gånger. En massiv folkrörelse, som engagerar fler än någon annan klubb i landet. Nya och gamla traditioner växer organiskt till enorm skala, med marschen som det givna exemplet. Hammarby är urstarkt förankrat i en egen stadsdel, med en egen kultur, välkänd i hela landet.

Numera hör vi försök att slå hål på dom här fenomenen från alla möjliga håll, eftersom historielösa jävla färskingar från ställen som Malmö och Göteborg har anammat tvillingarnas trötta tjat. Det är Leksand hit och plast dit, och bara journalister på Söder. Skrattretande förstås, för oss som varit med ett tag, men också väldigt talande.

För hur kommer det sig att den blodfattiga lilla tvillingen från Östermalm skriker sig blå i ansiktet, om hur jävla värdelöst det vore att växa i sin egen arena? Varför är hyllningar i media så jävla upprörande för en kolsäck, om han nu verkligen, verkligen vill vara avskydd av alla?

Jo, på grund av det som beskrivs i texten. Vi vet att vi har har fått gåvan, haft turen att bli hammarbyare. Vi skulle inte byta med nån i hela världen och det syns på oss. Vi kommer alltid stå stadigt i vår långa tradition som gäng som får finnas, oavsett om klubben slåss i den absoluta toppen eller är på lång ökenvandring i Superettan. Därför bekommer det inte oss när nån halvfull jävla sportchef sitter uppflugen i sitt klocktorn och skramlar med dammiga gamla pokaler. Och det vet dom.

Så här ska det också fortsätta vara, även nu när jätten vaknat där nere på planen. Så huka er färskingar, nu kommer vi och tar er, på alla jävla sätt som går.

#smguldetskatillsöder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s