Kategorier
Inlägg

Uppmaning

Vi är hammarbyare och vi har en historia av att stå rakryggat upp, oavsett vilka motgångar vi möter. Därför vill vi inte vara tysta nu heller, även om vi inte kan veta något säkert kring de rykten som florerar.

I alla kommande diskussioner behöver vi komma ihåg att vad den aktuella personen med koppling till fotbollen eventuellt har gjort, inte drabbar oss som hammarbyare hårdast. Det är i så fall ett bottenlöst svek mot alla tusentals som lever med klubben och besvikelsen skulle överskugga det mesta just nu, men eventuella offer är framförallt personerna i hans närhet och alla som kan ha kommit till skada.

Hammarby Fotboll kan inte uttala sig om vad man vet i frågan. Den enda som kan bekräfta eller dementera om ryktena stämmer är personen själv.

Hammarby Fotboll har ingen skuld i vad en sjuk individ som lever dubbelliv gör på sin fritid, och den här diskussionen rör inte någon sorts intern kultur som måste åtgärdas. Men om det blir klart att ryktena stämmer, vill vi inte se att man försöker vända blad som om ingenting har hänt. Vi är många som är i chock. Vi vill att klubben, på de sätt det går med tanke på lagstiftning, öppet visar sin sorg över att den här personen i sin yrkesroll har kunnat verka i vårt namn. Låt det bli en påminnelse om att dessa personer kan nästla sig in var som helst och att barn och vuxna riskerar att bli utsatta överallt i samhället.

Vi uppmanar privatpersonen det gäller att själv uttala sig kring sin inblandning, så att vi andra kring klubben han sagt sig älska i bästa fall kan sluta våndas, och i värsta fall åtminstone kan prata öppet och börja gå vidare.

Vi uppmanar Hammarby Fotboll att, om man har fakta kring hans inblandning, så snart som möjligt börja arbeta med dessa frågor på samhällsnivå. Det kan ske inom ramen för de samhällsprojekt som klubben redan driver, eller genom att stötta andra organisationer via samarbeten eller exponering. Ett sådant arbete vore förstås välkommet i vilket fall som helst.

Vi vill aldrig väja för några ämnen och vi kommer aldrig acceptera att en enskild individ drar föreningens namn i smutsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s