Kategorier
Inlägg

Adidas Södermalm

1994, när vi strök omkring runt Björnsan i innefotbollsskor med tre ränder på och försökte baxa Ciaomoppar, då var det knappast snack om att Adidas skulle släppa en exklusiv sko som hyllning till Södermalm.

För oss är det ju på många sätt sorgligt vad som hänt med Söder sen dess. Vi trivdes bättre när Ringen hade samma keffa utbud som valfritt förortscentrum och klarar oss jävligt bra utan nån böjig foodcourt. Vi kommer aldrig acceptera någon annan idrottsutövning på krogen än dart och Jack Vegas. Drar nån jävel fram ett pingisbord så borde tillståndet ryka på rotmos, och alla som ställt upp på en rumpa deporteras till Berlin. Sju dar i veckan skulle vi välja en skadlig niokronors- kebab före nån jävla sushibuffé på Ping eller Pong.

Men det är ju inte för dom inflyttade mupparna och deras hissnande bolån som Södermalm får en egen Adidasmodell. Här har det alltid funnits original, pionjärer och stilikoner, det visste både vi och Sneakersnstuff långt innan resten av Sverige hoppade på hyllningståget. Så vi väljer att se den här milstolpen som lite plåster på såren, för att det plötsligt blev den våta drömmen för varenda ängslig sopa i landet att flytta hit.

Så hatten av Sneakersnstuff. För lång och trogen tjänst, för hyllningen till Söder och för den här sanslösa jävla gåvan till alla oss grönvita. Alla vet att det aldrig kommer bli några boxfresh blårandiga Östermalm för töntarna i djurgårn, och det fattar dom till och med själva att det är helt i sin ordning.

#hammarby #bajen #södermalm #sofia #vitabergen #ciaociaobjörnsträdgård #90s #terraceculture #adidas #sneakersnstuff #småländerraus #bajenclubsofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s